A poques hores del retorn a les aules, el govern de la Generalitat ha detallat les novetats en la gestió de casos de covid-19 als centres educatius. Una de les preocupacions dels professionals era la de les baixes dels mestres, i en aquest sentit el conseller d’Educació, Josep Gonzàlez-Cambray, ha assegurat que se substituiran les baixes de curta durada l’endemà de notificar-se. Ho ha avançat a TV3.

Immunitzats, sense quarantena

Tal com s’havia acordat a la Comissió de Salut Pública, formada pel Ministeri de Sanitat i les autonomies, s’eliminen les quarantenes si hi ha casos esporàdics a educació infantil i primària. Únicament s’hauran de confinar quan hi hagi cinc casos o més o un 20 % dels alumnes que hagin donat positiu en un període de set dies. Ara bé, aclareix que, tal com passava fins ara, n’estaran exempts i no hauran de fer quarantena els alumnes immunitzats.

En el cas dels infants, Salut informa que es considerarà alumnat immunitzat aquell que hagi rebut la pauta completa de vacunació o bé que hagi passat la covid en els darrers tres mesos.

Tests d’antígens gratuïts

El conseller Josep Maria Argimon ja ho havia avançat, però es confirma que quan hi hagi un cas positiu al grup de convivència estable es recomanarà la realització d’un test d’antígens gratuït a una de les farmàcies adherides al programa. En el cas d’educació infantil, s’oferirà en un punt centralitzat o un centre d’atenció primària. Aquesta qüestió no consta en el document que van acordar les autonomies però el govern català assegura que està treballant per adaptar als protocols aquests canvis.