El Departament d’Educació ha informat que aquest dijous s’incorporaran a les escoles 719 mestres nous per cobrir les baixes per covid de les darreres hores. D’aquests, 53 ho faran a la ciutat de Barcelona. En una nota de premsa, afirmen que s’està nomenant “de forma extraordinària” en aquest inici de segon trimestre, “per tal de garantir el ple funcionament presencial dels centres educatius”.

Educació, de moment, ha aclarit que es cobriran totes les baixes iguals o superiors a cinc dies (fins ara només es cobrien les de set o més dies de durada). A més diu que si és necessari, es faran “nomenaments excepcionals d’urgència per si hi ha centres amb més de tres baixes inferiors a cinc dies”. Afegeix que durant aquesta setmana i la que ve, hi haurà nomenaments telemàtics cada dia. Recordem que aquest dilluns, per garantir l’inici del segon trimestre, es van incorporar 571 substituts a tot Catalunya.

Rècord de baixes laborals per covid

L’augment imparable de contagis per la variant òmicron ha fet que a Catalunya s’hagi arribat a un rècord mai vist de baixes laborals les darreres hores: 123.406 persones no poden anar a treballar perquè estan contagiades de covid.

Pel que fa al personal essencial, el col·lectiu amb més treballadors de baixa per aquesta causa és el dels mossos d’esquadra, que són fins a un 5,5 %. Entre els sanitaris i els bombers, el percentatge baixa al 3,4 %. En el cas dels mestres es desconeix el percentatge exacte. Per a aquest curs 2021-2022, el nombre total de professorat als centres públics és de 77.390 docents.

USTEC: el 30 % de les places no s’han cobert

Malgrat l’anunci del Departament d’Educació i dels nomenaments extraordinaris dels darrers dies, el sindicat USTEC-STEs (IAC) ha denunciat que no s’estan cobrint totes les baixes necessàries. Afirma que aquest dimecres un 30 % de places han quedat buides i que gran part dels docents de la borsa han de rebutjar el nomenament per malaltia. Denuncia que falta personal en moltes especialitats.