Quatre dies després de l’inici del curs, els responsables d’Educació han destacat en una compareixença “l’èxit de l’obertura presencial i al 100 %”. La doctora Laia Asso, responsable dels programes intersectorials de Salut Pública en la infància i l’adolescència, ha explicat que “cal actuar amb prudència” davant la variant delta del virus “que és molt més contagiosa”. I és per això que el protocol anticovid dels centres educatius no es modificarà en les properes setmanes.

“Ens hagués agradat anunciar alguna relaxació, però la virulència de la variant ens fa ser prudents aquest primer trimestre”, ha afegit Asso, que ha recordat que cal continuar “amb distàncies, mascareta, rentat de mans i sobretot, sobretot la ventilació dels espais educatius”.

En la roda de premsa, el Departament d’Educació ha fet un balanç optimista de l’inici de curs “que ha estat millor que l’anterior” amb un “99,9 % dels centres sense grups confinats. La secretària general d’Educació, Patrícia Gomà, ha explicat en la compareixença d’aquest dijous que el gruix d’alumnes positius són d’educació infantil i primària, que no estan vacunats. I ha assegurat que són contagis d’abans de l’inici de curs.