Albert Benaiges

(ACN i redacció) El conseller d’Educació, Josep Gonzàlez-Cambray, ha anunciat que el seu Departament obre expedient i investigarà els 20 anys d’abusos de l’exprofessor d’educació física de l’Escola Barcelona i coordinador de futbol base del Barça, Albert Benaiges. “L’escola ha de ser un espai lliure de tota violència. Aquestes situacions són intolerables i cal actuar amb la màxima fermesa. Per això, obrim un expedient per aclarir què ha passat i quins mecanismes han fallat”, ha afirmat Gonzàlez-Cambray aquest dissabte en referència a la investigació del diari Ara.

En el mateix fil a Twitter, el conseller ha afegit que “farem tots els canvis necessaris perquè una situació així no es torni a produir i estem a disposició dels Mossos per aportar tota la informació que ajudi a la investigació“.

De fet, Gonzàlez-Cambray ha recordat que l’alumnat disposa des de fa uns mesos d’una eina per denunciar aquestes situacions de forma anònima: la UsApps. “Des d’avui mateix, posem a disposició de tots els exalumnes la Unitat de Suport a l’Alumnat en Situació de Violència i tots els recursos que se’n deriven”, ha conclòs el conseller d’Educació.

Els Mossos confirmen que hi ha “diverses denúncies”

Els Mossos d’Esquadra han confirmat que hi ha “diverses denúncies” d’abusos contra l’exprofessor. Segons la policia catalana, les denúncies s’han presentat en comissaries diferents i, a partir d’ara, la investigació les centralitzarà i estudiarà.