Els agents de la Guàrdia Urbana van veure la Kila, la gossa atrapada a l’artefacte, a través d’una finestra. De fet, les fotografies fetes des de l’exterior de l’immoble han permès imputar el propietari per una falta de lesions a animals.

Després que els informes veterinaris constatessin que la Chihuahua havia estat maltractada, l’animal va ser ingressat al Centre d’Acollida d’Animals de Companyia de Barcelona i els agents van fer una segona visita al pis, on van trobar una altra mascota de la mateixa raça que sembla que també havia patit tortures. La Kila, de vuit anys i de color blanc, i la Lola, de cinc anys i de color canyella, estan pendents ara que el jutge doni el vistiplau al procés d’adopció.

La condemna al presumpte maltractador dependrà de la decisió del jutge, que ha de determinar la gravetat de les suposades tortures. El propietari dels animals pot enfrontar-se a una pena de fins a un any de presó i a una multa. També se’l pot inhabilitar per fer qualsevol feina relacionada amb animals durant tres anys.