A la demarcació de Barcelona van presentar-se a la selectivitat gairebé 21.000 alumnes dels quals un 93,92 % han aprovat. Enguany la nota mitjana de les PAU ha estat, a Barcelona, d’un 6,4, una qualificació només dues dècimes menys que l’any passat. Tot i així, la nota d’accés aconsegueix arribar al notable, perquè el curs 2016/2017 els alumnes comptaven amb una millor qualificació als seus expedients —és la millor mitjana d’expedient dels últims cinc anys—.

Perplexitat davant les queixes per les baixes notes de filosofia

Una de les coordinadores de la selectivitat, Pilar Gómez, s’ha mostrat perplexa per la volada que han tingut les queixes d’uns quants alumnes que, asseguren, han tret unes notes massa baixes a l’examen d’Història de la Filosofia. Segons la coordinació, es tracta d’una “anècdota de mitja dotzena d’estudiants”.

De fet, la qualificació mitjana per l’examen d’aquest curs ha estat de 6,27, una xifra similar a la d’anys anteriors, tal com apunta Gómez, en què s’ha situat, els últims cinc anys, entre el 6,3 i el 6,6. Tot i així, des de la coordinació asseguren que ara s’obre el període de revisió d’exàmens en què es podran avaluar la queixes.