familiar visita un usuari de residència

(ACN i redacció) El Departament de Drets Socials destinarà 55,85 MEUR a reduir llistes d’espera per a places residencials a Catalunya. Aquesta és una de les novetats que preveu el govern en la proposta de pressupostos del 2022, que buscarà “crear noves places” per a gent gran i persones amb discapacitat, ha explicat la consellera de Drets Socials, Violant Cervera, al Parlament.

En global, aquests comptes farien augmentar la despesa del departament fins als 3.869 MEUR, un 30,5 % més respecte al 2020, i centrarien bona part dels esforços en habitatge. Així, dels 637 MEUR calculats per polítiques de la llar, Cervera ha explicat que els ajuts al lloguer arribarien a unes 60.000 unitats de convivència, mentre que ara hi ha unes 55.420 famílies beneficiàries.

Tornen les visites amb contacte físic a les residències de gent gran


La mateixa consellera també ha explicat que una de les prioritats de la Generalitat amb aquests nous pressupostos és aportar 375 milions en infància i joventut, que suposaria un increment del 16 % en comparació amb l’exercici anterior. En aquesta matèria, ha destacat “la lluita contra la violència i els abusos sexuals a infants i adolescents“, a més de “desplegar recursos específics” per a l’acollida de joves i per a la millora de les condicions de migrants sols.