Hi ha carrets i menjar en prestatges, però no és un supermercat convencional. En aquest espai de Nou Barris els productes valen punts i els clients vénen derivats de Càritas o Serveis Socials. En funció de quants siguin a casa tenen més o menys punts: dues persones 15 punts; 3, 20 i etcètera. Un voluntari acompanya cada usuari en la "compra" i controla que s'emporta el que necessita segons els punts assignats. En Rafael fa sis mesos que ve aquí. Té 56 anys, està a l'atur i cobra 426 euros al mes. RAFAEL "A día de hoy no tengo nada más que un euro, si me llega. I ahí tengo que estar." Aquest espai de distribució el coordina l'Arxiprestat de Trinitat-Roquetes i dóna servei a vuit parròquies que hi aporten els voluntaris. S'abasteixen del banc d'aliments i dels sobrants de grans superfícies. L'Ajuntament hi contribueix pagant el lloguer del local, uns 2.000 euros mensuals. Cada mes donen menjar a unes 700 famílies que hi assisteixen segons un horari pactat. (respira: "El mes de febrer hem fet tot aquest circuit. Aquí hi ha nou parròquies, i avui ens trobem dimecres 27 amb els de Santíssima Trinitat") JOAQUIM LAFUENTE, coordinador de voluntaris "Tota aquesta tasca que fem és justa i necessària. Del contrari, hi haurien barricades al carrer, segur." Paral·lelament, en els últims mesos han proliferat altres iniciatives amb un funcionament diferent. És el cas de la que hi ha a la Rambla, on tres dies a la setmana, un grup de voluntaris ofereix menjar a persones sense sostre o sense recursos. GLÒRIA IVERN, voluntària "No som revolucionaris, és la realitat. I volem cobrir una realitat". "La verdad es muy bonito lo que estan haciendo aquí, y además me dan de comer tres días a la semana." I expliquen que no són els únics i que hi ha altres iniciatives similars per Ciutat Vella.

En el cas de l’espai de distribució d’aliments de Nou Barris, les vuit parròquies que hi col·laboren hi aporten els voluntaris que ajuden els assistents en la seva “compra” en aquest supermercat solidari. Els usuaris tenen assignats una sèrie de punts en funció de les persones que són a casa, i cada producte val més o menys punts. L’espai s’abasteix del Banc d’Aliments i dels sobrants de grans superfícies. El consistori hi contribueix pagant el lloguer mensual del local.

D’altra banda, en els últims mesos han proliferat a la ciutat altres iniciatives voluntàries que donen menjar a persones sense sostre o sense recursos. És el cas de la que hi ha a la Rambla i que ofereix menjar cuinat i altres productes tres dies a la setmana a tocar de la font de Canaletes.