Durant el vespre del 19 de març, els mossos van rebre l’avís del Centre de Gestió Aeroportuària (CGA), en què s’alertava que el servei de seguretat i el sistema electrònic havia detectat una intrusió que afectava l’antic pàrquing d’empleats de la terminal 1 de l’aeroport. Els mossos hi van trobar dues persones que estaven manipulant el cablejat elèctric.

Les patrulles de la Unitat d’Investigació i Seguretat Ciutadana de l’aeroport també van comprovar que hi havia unes tapes del cablejat aixecades i que la instal·lació elèctrica de les marquesines de l’aparcament havien estat sostretes i, per tant, deixaven sense llum tot el recinte. També es va detectar que s’havia forçat una de les tanques que dóna als aiguamolls del Llobregat.

Els dos homes, de nacionalitat hongaresa i de 48 i 34 anys respectivament, es van amagar a la zona del parc natural del delta del Llobregat. Després d’hores de recerca, els agents van trobar un d’ells dins una riera fangosa i l’altre, amagat en un lloc proper.

Els investigadors han pogut constatar que els detinguts també són els responsables de la sostracció, el dia 8 de març, de quatre quilòmetres de cable a les mateixes instal·lacions. Aena valora que els danys causats, per tots dos robatoris, ascendeixen a 114.000 euros.

Els dos detinguts es troben en llibertat amb càrrecs després de passar a disposició judicial.