La detenció es va produir el 29 de juny, i el “modus operandi” dels dos estafadors -un home i una dona de nacionalitat espanyola i equatoriana residents a Barcelona- era sempre el mateix: l’home es fixava en les persones d’edat avançada que pagaven la compra amb targeta bancària i en copiava les dades sense que se n’adonessin. Un cop a casa, compraven productes per internet amb les dades de les targetes prèviament copiades. Els estafadors compraven productes electrònics, roba, sabates i complements.

La informació que facilitaven al comerç electrònic eren les dades personals de les víctimes i per aquest motiu van crear adreces de correu electrònic amb els noms dels estafats. En canvi, els números de telèfon i les adreces que aportaven sí que corresponien als estafadors, fet que ha facilitat la investigació policial.

Una vegada detinguts, els Mossos van entrar al seu domicili i van recuperar 41 objectes comprats de manera fraudulenta i també van interceptar un paquet provinent d’una altra compra il·legal. Entre els objectes recuperats, a més, van obtenir informació de possibles noves víctimes. De moment s’han localitzat vuit víctimes, totes d’edat avançada, i els diners estafats sumen 6.332 euros. La investigació no es dona per tancada en espera de noves dades.

Les persones detingudes van passar a disposició judicial i el jutge va decretar llibertat amb càrrecs i retirada del passaport per a tots dos.