Els Mossos d’Esquadra de la Unitat d’Investigació de la comissaria de Gràcia han detingut dues persones per haver estafat almenys vuit persones d’edat avançada. En total els van usurpar més de 6.000 euros utilitzant les dades de les seves targetes bancàries per comprar per internet. Un dels arrestats treballava al supermercat on compraven les víctimes, on aprofitava per copiar les dades de les targetes amb què pagaven.

La detenció es va produir el 29 de juny, i el “modus operandi” dels dos estafadors -un home i una dona de nacionalitat espanyola i equatoriana residents a Barcelona- era sempre el mateix: l’home es fixava en les persones d’edat avançada que pagaven la compra amb targeta bancària i en copiava les dades sense que se n’adonessin. Un cop a casa, compraven productes per internet amb les dades de les targetes prèviament copiades. Els estafadors compraven productes electrònics, roba, sabates i complements.

La informació que facilitaven al comerç electrònic eren les dades personals de les víctimes i per aquest motiu van crear adreces de correu electrònic amb els noms dels estafats. En canvi, els números de telèfon i les adreces que aportaven sí que corresponien als estafadors, fet que ha facilitat la investigació policial.

Una vegada detinguts, els Mossos van entrar al seu domicili i van recuperar 41 objectes comprats de manera fraudulenta i també van interceptar un paquet provinent d’una altra compra il·legal. Entre els objectes recuperats, a més, van obtenir informació de possibles noves víctimes. De moment s’han localitzat vuit víctimes, totes d’edat avançada, i els diners estafats sumen 6.332 euros. La investigació no es dona per tancada en espera de noves dades.

Les persones detingudes van passar a disposició judicial i el jutge va decretar llibertat amb càrrecs i retirada del passaport per a tots dos.