(ACN) Els Mossos d’Esquadra han detingut dues persones, un home i una dona, per l’assalt d’un domicili del barri de la Verneda que la policia relaciona amb un deute per tràfic de drogues. Els dos investigats van accedir amb força a l’habitatge armats amb un ganivet de grans dimensions i van amenaçar els residents, a qui reclamaven un suposat deute de 2.000 euros. Segons els Mossos, els assaltants es van endur dos telèfons mòbils, una cartera amb diners i documentació, i altres objectes.

Els detinguts, en llibertat amb càrrecs

La hipòtesi principal dels investigadors és que tant víctimes com autors, que es coneixen prèviament, haurien tingut en el passat algun tipus d’acord comercial relacionat amb el tràfic de drogues. Després de passar a disposició judicial, el jutge ha deixat els detinguts en llibertat amb càrrecs.

Intervenen un revòlver i un matxet

Les detencions es van produir el 15 de novembre a Canet de Mar i Badalona, on es van fer dos escorcolls als domicilis. S’hi va intervenir un revòlver, un matxet de grans dimensions, petites quantitats de cocaïna i estris de pesatge i distribució. En el moment de la detenció, a un dels arrestats se li va localitzar un dels mòbils sostrets durant el robatori al domicili de la Verneda.

Una quinzena d’antecedents policials

L’home, que els Mossos consideren el responsable principal de l’assalt, té una quinzena d’antecedents policials, principalment per altres robatoris violents i amb força. Segons informa la policia catalana, les tres persones centraven presumptament l’activitat delictiva en cometre robatoris violents a pisos, dels quals s’enduien principalment diners i diferents tipus de drogues, sobretot marihuana i cocaïna, per traficar-hi posteriorment.