Els Mossos d’Esquadra han detingut dos homes de 23 i 30 anys de Barcelona per la seva presumpta participació en delictes d’amenaces, coaccions i extorsions en una modalitat delictiva coneguda per ‘sextorsió’. En aquesta modalitat delictiva les víctimes accedeixen a webs de contactes per tal de mantenir relacions sexuals i aquestes relacions acaben sent gravades fraudulentament. Després, les víctimes reben amenaces de difondre les imatges si no paguen quantitats importants de diners o inclús de mort.

Fotografies de persones decapitades per amenaçar-los

En la primera, els extorsionadors van demanar 400 euros d’entrada, amenaçant de mort la víctima si no abonava el que els diners a través d’una aplicació que connecta el telèfon a un compte bancari. Posteriorment van exigir-li 620 euros més, i finalment, 1.000 euros més que la víctima es va negar a pagar. Va ser en aquesta ocasió quan els arrestats van arribar a enviar fotografies de persones decapitades a la víctima.

En el segon cas, es van fer tres reclamacions de 500 euros sota amenaça de fer públiques les imatges, així com de fer-li mal a ell i a la seva família. Finalment, la víctima va acabar pagant. Per intentar evitar que els descobrissin, els dos homes feien les extorsions des de telèfons mòbils diferents.

Els arrestats han quedat en llibertat

Els agents de la Unitat d’Investigació de la comissaria de Martorell van acabar detenint els dos homes el passat dimecres 24 de novembre. Els arrestats van quedar en llibertat pendent de ser citats pel jutjat de Martorell. La investigació continua oberta i no es descarten més detencions.