Uns 200 veïns del barri de Provençals del Poblenou, al districte de Sant Martí, han estat sense llum durant més de 14 hores aquest dimarts: des de les nou del matí i fins les 23.15 h. Segons ha explicat Israel Bastida, vicepresident de la comunitat de propietaris de Fluvià, 101, quan es va produir el tall de subministrament es van posar en contacte amb Endesa i el departament d’avaries els va dir que el problema estaria solucionat al migdia, cosa que finalment no va passar. De fet, assegura que l’avaria encara no està solucionada i que la llum ha tornat gràcies a la instal·lació de dos grups electrògens.

El tall de llum va afectar durant hores els baixos comercials i els pisos d’un edifici en què, segons els veïns, tot és elèctric i per tant no van poder cuinar ni dutxar-se.

Un cable de mitjana tensió, responsable del tall

betevé s’ha posat en contacte amb Endesa, que ha explicat que s’ha produït una avaria en un cable de mitjana tensió i això és el que ha provocat el tall de llum. Per poder accedir al cable i reparar-lo ha estat necessari obrir una rasa, cosa que ha endarrerit l’inici dels treballs. Els grups electrògens es mantindran fins que s’acabi la reparació del cable.