L’Ajuntament de Barcelona ha inclòs imatges de dos ballarins de tango que actuen a carrers del centre de la ciutat en un vídeo promocional. Els ballarins s’han molestat en saber-ho, ja que el consistori els ha multat diverses vegades per ocupar l’espai públic i, fins i tot, els ha confiscat els amplificadors de música que utilitzaven. A més, asseguren que els van gravar sense permís.

Fa tres anys, Pablo Bravo i Begoña Martínez van començar a ballar en terrasses del barri Gòtic i del Born, però la Guàrdia Urbana els ha multat diverses vegades i els ha requisat l’amplificador que utilitzen per la música.

Aquest any, mentre ballaven a la plaça del Pi, van veure com un equip professional els gravava.  Van demanar explicacions i que els paguessin i els van donar 50 euros. Després van descobrir que aquestes imatges les havien utilitzat per a un vídeo promocional de l’Ajuntament de Barcelona per atreure el turisme. Els implicats han denunciat aquests fets, que consideren una contradicció.

Gala Pin, regidora de Ciutat Vella, s’ha referit a aquest cas. Ha explicat que el ball no es considera música al carrer i que, per tant, està regulat amb una normativa diferent. Per això se’ls aplica la sanció corresponent, tot i que ha apuntat que és un cas que s’està estudiant.