L’associació Bomberes per la Dignitat de la Dona ha fet públic al seu compte de Twitter que la pena de presó per al bomber que gravava companyes despullades als vestidors del Parc de Sant Andreu de Barcelona ha augmentat fins als dos anys.

Segons el que explica l’entitat, l’Audiència Provincial de Barcelona ha estimat parcialment el recurs interposat per les víctimes contra la primera resolució que condemnava el bomber a quatre mesos de presó. Segons la plataforma, ara l’Audiència Provincial “reconeix” que en la conducta del bomber no només hi va haver un delicte sinó tres, un per cada bombera a la qual va gravar.

Les bomberes destaquen com un fet molt important que la nova sentència “dignifica les bomberes i corregeix el jutge anterior per haver-nos acusat d’obstruccionistes”. Afegeixen que el magistrat els ha donat la raó en la seva queixa per “l’evident falta de sensibilitat envers les víctimes”.

Continuen perseguint la inhabilitació de l’acusat

Tot i que es mostren molt satisfetes amb les rectificacions que ara fa l’Audiència Provincial alerten que la seva lluita “no acaba aquí”. Volen que casos com aquest “no es repeteixin mai més” i segueixen perseguint la “inhabilitació per exercir de bomber” que “des del primer moment” han reclamat per a l’acusat de les gravacions.

Tres mesos de gravacions

Les sentències consideren provat que entre el juliol i el setembre del 2015 el bomber va enregistrar tres companyes amb una càmera que va amagar al vestidor femení del Parc de Sant Andreu. Arran del descobriment Bombers de Barcelona va obrir un expedient disciplinari al bomber i tres dies més tard va denunciar els fets al Jutjat d’Instrucció de Guàrdia. El cas va recaure en el Jutjat d’Instrucció número 30 el febrer del 2016 i l’Ajuntament s’hi va presentar com a acusació.