Sota el lema “Et mereixes un monument”, el Banc de Sang i Teixits ha organitzat aquest dimarts una jornada especial de donació a l’emblemàtic edifici de Gaudí. Els equips de donació s’han instal·lat a la Sala Gaudí de La Pedrera per atendre tots els donants que s’hi han acostat fins a les 21 h. L’objectiu de la campanya era reconèixer la contribució altruista de totes les persones que donen sang i obsequiar-los amb una entrada per poder fer una visita a l’altra Pedrera: espais privats i desconeguts de l’edifici modernista.

En una entrevista a BTV, Oti Ragull, coordinadora d’Entitats del Banc de Sang i Teixits, s’ha mostrat satisfeta amb la resposta ciutadana ja que en només dues hores “prop de 100 persones han donat sang aquest matí”. A més, ha explicat que “20 minuts a un sofà no fan res i 20 minuts en una donació salva tres vides“. Per contra, ha alertat que les reserves actuals només garanteixen la sang per a nou dies i que cal incrementar les reserves per assegurar les necessitats dels hospitals.

La Sala Gaudí de La Pedrera és el primer dels espais històrics de Barcelona on es pot donar sang, i el Palau de la Música en serà el següent, el pròxim dia 15 de juliol. Aquesta és una campanya que ja s’ha dut a terme altres anys coincidint amb l’arribada de l’estiu i les vacances per continuar incentivant la donació de sang, que baixa un 30 % per aquestes dates. A Catalunya, cada dia es necessiten 1.000 donacions per atendre les necessitats dels malalts.