Aquesta sala d'operacions és un dels serveis que incorpora el nou hospital de dia de Sant Joan de Déu. Aquí es faran intervencions menors que requereixen sedació sense haver de traslladar els nens al quiròfan. Per tant, no hauran de sortir d'aquest nou hospital. S'ha creat perquè sigui el màxim de confortable per als infants. "L'antic hospital no era tan lluminós perquè es va construir quan no es pensava en hospitals de dia." El nou centre triplica la capacitat de l'antic hospital de dia. Té 1.000 metres quadrats, 32 llits, 2 dels quals permeten l'aïllament i s'ha construït perquè sigui ben lluminós. S'hi podran atendre 1.600 nens l'any. Ha costat més d'un milió d'euros, que s'han aconseguit gràcies a donacions privades de famílies de pacients o de grans grups empresarials. "cal fer espais on els nens se sentin bé i puguin continuar sent nens" L'hospital de dia està pensat per fer atendre nens malalts sense que hagin d'estar ingressats. Sobretot es tracta nens amb càncer. "Entrarà en funcionament a principis d'estiu. Les instal·lacions de l'antic hospital de dia serviran per agrupar els serveis d'atenció a les famílies que ingressen un nen per primera vegada"

Sant Joan de Déu ha aconseguit captar un milió d’euros amb donacions de particulars, entitats i empreses i construir un nou hospital de dia. Una de les més destacades és la que van fer Xavi Hernández i la seva dona, Núria Cunillera. La nova unitat assistencial permetrà que els infants puguin rebre tractament ambulatori sense haver de quedar-hi ingressats.

L’Hospital Sant Joan de Déu estrenarà aquest estiu un centre de dia per als infants que han de rebre tractament sense haver-se de quedar ingressats. Les instal·lacions que s’utilitzaven fins ara han quedat petites. El nou espai ha duplicat el nombre de llits, de 12 a 23, i podrà atendre fins a 1.600 nens a l’any, segons ha explicat el director gerent de l’hospital, Manel del Castillo.

L’hospital de dia atendrà sobretot nens amb càncer, però també amb altres patologies. Per això, disposa d’instal·lacions que en el centre antic no existien, com tres sales de pressió positiva i negativa per evitar contagis. A més, l’aspecte de l’espai vol ser el més semblant a un espai obert. Les columnes amb branques i una doble pell de la façana fan que s’assembli a un bosc.

Aquest equipament era una reivindicació de pacients, famílies i personal del centre i ha estat possible gràcies a donacions particulars i a una campanya solidària que va començar a finals de 2013 i ha durat gairebé un any. En total, les noves instal·lacions han costat prop d’un milió d’euros.

Entre els grans donants hi ha el jugador del FC Barcelona Xavi Hernández i la seva dona, Núria Cunillera, que van donar els diners que els van regalar pel seu casament. També l’Obra Social La Caixa, que va ajudar a arrencar les obres.