CONXITA PASTORET, responsable equips mòbils del Banc de Sang "Fa tres anys que s'ha implantat, va ser l'Ajuntament de fet qui va començar a promocionar la donació a les biblioteques i s'aprofita el dia de Sant Jordi perquè és una festa i les biblioteques és un lloc de llibres i festa per Sant Jordi. Pot donar sang tota persona sana d'entrada, però hi ha uns mínims, tenir 18 anys i fins a 65."

Sota el lema ‘Tu ets la sang que em dóna vida’, durant els dies de la campanya s’ha habilitat un espai per fer les extraccions a les biblioteques, que estan ubicades en els 10 districtes de la ciutat. La campanya se celebra aquest dimarts i dimecres i diferents escriptors com Jordi Cantavella, Cari Ariño, Genís Sinca, Isabel del Río, Joan Besalduch i Assumpte Montellà col·laboren en la iniciativa signant llibres o donant sang.

Les editorials també s’han implicat en la campanya i regalen un llibre als donants com a reconeixement del seu altruisme. També reben una rosa de paper elaborada per la Fundació Gaspar de Portolà, una entitat es dedica a la integració social i laboral de les persones amb discapacitat intel·lectual.

Cada dia es necessiten 1.000 donacions de sang per atendre tots els pacients de Catalunya. Pot donar sang qualsevol persona sana d’entre 18 i 65 anys que pesi més de 50 quilos, a excepció de les dones embarassades. Es recomana que les dones donin sang un màxim de tres vegades l’any i els homes un màxim de quatre, sempre respectant que, entre donació i donació, ha de passar un mínim de dos mesos. A diferència del que passa quan un es fa una anàlisi de sang, quan es fa una donació, no cal estar en dejú. Fins i tot és recomanable haver fet un àpat normal.