interior bus TMB
Foto: Laura Guerrero

“Ei, per què no ens obres?”. Així es van adreçar les filles de 18 anys i 12 anys de la Georgina Roch al conductor de l’autobús H16 dijous passat, 23 de desembre, després d’haver polsat repetides vegades sense èxit el botó per baixar a la seva parada. Aquesta dona explica que, segons les seves filles, el conductor les ignorava i tot i “suplicar si us plau” que els obrís la porta. “Ni se les va mirar”.

Roch denuncia que les dues noies van passar molta por i afegeix que quan la filla gran va agafar el mòbil i va advertir el conductor que estava trucant a familiars llavors “va accedir a obrir-los la porta”. I ho va fer a Sant Adrià de Besòs, a l’última parada de la línia, tres parades després d’on baixen habitualment per anar a casa, al passeig del Taulat amb Diagonal Mar. La Georgina afegeix que quan el conductor va obrir les portes del vehicle, va etzibar a les filles “això és culpa vostra”.

“La resposta de TMB ha estat lamentable”

Roch ho va posar en coneixement de TMB poc després i va rebre un comunicat de l’empresa de transports en què s’assegura que “no s’ha pogut identificar l’agent en servei, ja que desconeixem el número de calca (identificador del vehicle) o matrícula d’autobús”. Per Roch, la resposta és lamentable i considera que s’ha gestionat de forma pèssima el cas de les seves filles.

Roch no ha denunciat els fets, de moment, als Mossos d’Esquadra, però ho ha denunciat a través d’un fil a Twitter que ja ha generat reaccions, com les del regidor d’ERC Jordi Coronas, que demana que s’esclareixin els fets. Elsa Artadi, de Junts, ha qualificat de vergonya la resposta de TMB a “uns fets gravíssims” i ha exigit que s’identifiqui i expedienti el conductor de forma immediata.

TMB assegura que està investigant els fets

betevé ha parlat amb TMB, que ha assegurat en tot moment que té el màxim interès a esclarir aquest incident. També han afirmat que amb la quantitat de vehicles que circulen seria necessari tenir el número de matrícula per poder abordar-lo directament. Per acabar han afegit que “no és tan fàcil identificar el conductor perquè hi ha molts autobusos circulant a aquella hora”.