El centre educatiu Les Dominiques de l’Ensenyament continua atentament les obres que està fent Adif a la cruïlla dels carrers de Mallorca i Nàpols. Els treballs es desenvolupen molt a prop de l’escola —situada al número 349 del carrer de Mallorca— i, per això, des que van començar les obres mantenen reunions periòdiques amb Adif i l’Ajuntament. Principalment, han detectat tres aspectes que cal revisar: mobilitat, soroll i seguretat (tant de les persones com de l’edifici).

La contaminació acústica és més preocupant durant els mesos de calor. Ara, amb les finestres —de doble vidre— tancades, el soroll no molesta tant. Pel que fa a les vibracions, la directora general de la comunitat, Maite Millat, afirma que Adif els va explicar com fer les comprovacions a la sala d’actes. “Cada dia baixem per tocar parets i rajoles i veure si hi ha hagut moviment. De moment, ha anat tot perfecte”.

Preocupats també per la seguretat

El centre educatiu —que acull prop d’un miler d’alumnes i unes 800 famílies— també està pendent de la seguretat als voltants del centre. La zona ha quedat envoltada de tanques i amb poca visibilitat, especialment el tram de Nàpols.“Aquest passatge, per a les criatures, per a les famílies, per a la gent, doncs és veritat que fa una mica de por, perquè queda molt tancat”,diu Millat. Afegeix que esperen que l’obertura del carrer de Mallorca millori la situació. El tram de Mallorca s’ha d’obrir abans que acabi novembre i el districte es va comprometre en una reunió que va tenir lloc la setmana passada a reforçar la il·luminació als passatges que encara quedin.

Les obres de les sortides d’emergència del túnel de l’AVE van començar al mes de maig i han fet sortir les queixes d’alguns veïns i comerciants. Denuncien la contaminació ambiental i acústica que provoquen els treballs, a més d’una baixada de vendes a les botigues.