Pizzes, donuts i tota mena de galetes i pastissos. No són per a consum humà, sinó per als millors amics de l'home: els gossos. LUCI DEL VACCHIO, fundadora de Snouts "treballem amb fruites, verdures, amb olis d'oliva. Tots són uns productes que reporten propietats i beneficis a l'animal; i es tracta de complementar l'aliment principal." El benestar caní també arriba amb la relaxació. En Sid és un gos que avui, ha descobert l'acupuntura. GEMA KNOWLES, vicepresidenta Fundació Trifolium "Le acabamos de hacer a Sid una sesión de acupuntura. Le hemos clavado unas agujas en unos sitios muy concretos, que está pensado para elevar, en este caso, las defensas del animal." VÍCTOR SÁNCHEZ, responsable d'en Sid "No sabíamos que existia acupuntura para los perros, pero hemos visto que estaba muy relajado el perro cuando le ha pinchado las agujillas, y muy bien, la verdad." Ella és la Ginger. És una gossa que està en formació. La seva missió serà, d'aquí un temps, fer la vida més fàcil a les persones amb problemes de mobilitat. MARGA MACIAS, Assistance Dogs "Per exemple obrir i tancar calaixos, treure la roba i donar-li la roba a la persona que la necessiti, obrir i tancar portes, llums... Tot el que sigui el treball amb aquesta persona amb mobilitat reduïda perquè li faciliti el seu dia a dia." Aquests han estat alguns dels exemples que, entre demostracions, conferències i tallers; han farcit la programació de la primera edició de la fira Dogs & Family. Aquest cap de setmana, s'hi han acostat prop de 4.000 persones al recinte del Fòrum.

Una vintena d’empreses i més de 30 col·laboradors han ofert els seus serveis als propietaris dels gossos. En l’àmbit de l’alimentació, hem conegut com els gossos també gaudeixen amb la rebosteria, però en aquest cas, gens dolça ja que els sucres els són perjudicials. “Treballem amb fruites, verdures, amb olis d’oliva”, explica la Luci del Vacchio, fundadora de Snouts. Afegeix que “tots són productes que reporten propietats i beneficis a l’animal; i es tracta de complementar l’aliment principal, basat en carn i peix”.

Els gossos, també s’estressen; i com els humans, necessiten relaxar-se. És així com hem conegut en Sid. Un gos que aquest diumenge s’ha sotmès a la seva primera sessió d’acupuntura. La Gema Knowles, vicepresidenta Fundació Trifolium, és qui se n’ha encarregat: “Li hems clavat unes agulles en uns llocs molt concrets, que estan pensats per augmentar les defenses de l’animal”, explica. El responsable d’en Sid, en Víctor Sánchez, admet que no coneixia l’acupuntura per a gossos, però reconeix que “hem vist en Sid molt relaxat quan li han punxat les agulles”.

Gossos per ajudar les persones

Dogs & Family és una bona oportunitat per parlar amb educadors canins. Hem assistit a una demostració de gossos de servei. La Ginger és una gossa de quatre anys que està en formació per poder ajudar persones amb problemes de mobilitat. Segons explica Marga Macias, d’Assistance Dogs, l’objectiu és que el gos pugui “obrir i tancar calaixos, treure la roba i donar-li la roba a la persona que la necessiti, obrir i tancar portes, llums… Tot el que sigui el treball amb aquesta persona amb mobilitat reduïda perquè li faciliti el seu dia a dia”.

Dogs & Family neix amb la intenció de millorar la convivència entre propietaris i gossos, i que puguin passar una bona estona. Segons l’organització, hi han assistit al voltant de 4.000 persones entre dissabte i diumenge. Del preu de cada entrada se’n destinarà un euro per ajudar vuit de les associacions que han participat a la fira.