escoles alumnes esquena covid

El nombre d’alumnes confinats a Barcelona per covid s’ha doblat en només cinc dies, tot i que no arriba a l’1 % del total. Amb dades del Departament d’Educació fins al 12 de novembre, actualment hi ha 1.178 alumnes confinats en centres educatius de Barcelona. Un total de 117 escoles i instituts tenen persones aïllades a causa del virus. Per exemple, el centre amb més confinats en té 129. Però si ho contextualitzem, aquest miler d’estudiants només representen el 0,6 % del total d’alumnat que hi ha a la ciutat.

La segona setmana de novembre va començar amb 509 alumnes i 29 docents confinats en 74 centres barcelonins. Són dades publicades per Educació el dilluns 8 de novembre. Les xifres de divendres han doblat de llarg els alumnes confinats, amb 1.178 estudiants, i gairebé els docents, que en són 45. El total de centres barcelonins amb alguna persona apartada és de 117 escoles.

Escoles amb alumnes confinats

Consulta les escoles amb persones confinades a la taula interactiva. Pots utilitzar el cercador per buscar centres educatius en concret.

Evolució de la covid-19 a Barcelona

A Catalunya, les persones confinades a les escoles també s’han duplicat de dilluns a divendres i han passat de 4.155 a 8.090 alumnes. Com passa a Barcelona, la dada representa el 0,5 % del total d’estudiants a Catalunya. A banda, hi ha 237 docents aïllats per covid, el 0,14 %.

Com és que hi ha més de 1.000 confinats però només cinc grups en quarantena?

Pel que fa als grups confinats, actualment només n’hi ha cinc. Es tracta d’una xifra baixa perquè aquest curs hi ha alumnes vacunats i altres casuístiques que afecten les dades de la covid a les escoles. Malgrat que hi hagi més d’un miler de persones confinades, això no sempre comporta que el grup sencer es tanqui. Això passa perquè els estudiants vaccinats o els que han passat la malaltia no cal que s’aïllin quan hi ha un positiu a classe. També, si el docent està vacunat, Educació no ho considera “grup confinat” per molt que tots els alumnes d’aquella classe estiguin aïllats.

Com avança el ritme de vacunació?

Argimon: “On hi ha més incidència és en menors de 12 anys”

El conseller de Salut, Josep Maria Argimon, ha reconegut que les dades d’alumnes confinats s’han doblat. Però per Argimon això és un reflex del que està passant fora de les escoles, referint-se al repunt de contagis a Barcelona i a Catalunya registrat al novembre. El conseller també ha explicat que actualment la incidència de la pandèmia és més elevada en els grups de població que no estan vacunats, és a dir, en menors de 12 anys.