Segons Torres, es tracta d'”empreses que, per tal de captar clients, acudeixen als CAP per acabar presentant-se als seus domicilis“. Un cop a dins, ha explicat, els estafadors “els ofereixen des d’un matalàs, fins a unes cremes o màquines per alleugerir el dolor” i, a més, “coaccionen perquè es comprin aquests productes i perquè es paguin en un termini curt de temps“. El material, a més, sovint no està avalat pel Departament de Salut, que és qui valida la utilitat dels productes que es comercialitzen.

En aquest sentit, la responsable d’Atenció al Ciutadà de l’ICS ha remarcat que “no són treballadors de l’Institut Català de la Salut” i que “ha de quedar molt clar que ni l’ICS ni els nostres CAPs no ofereixen productes de venda”. Torres ha assegurat que “en el moment que es va detectar, ho vam posar en coneixement del CatSalut i de l’assessoria jurídica” i que “els Mossos ja hi han intervingut“.

L’ICS insta a alertar el 112 quan algú rebi una trucada o la visita de persones que s’identifiquin com a treballadors de l’organisme per fer-los una enquesta o oferir-los algun producte.

Escolteu-ho aquí: