Un mural a les pistes de Drassanes, al Raval, reivindica més presència femenina a les instal·lacions esportives. S’hi poden veure dones de diferents edats i orígens practicant esport i fent-se abraçades. És un dibuix intergeneracional: hi han participat dones d’entre vuit i 70 anys. Es tracta d’una iniciativa coordinada pel Centre Cívic Drassanes, amb la intervenció de vuit entitats del barri, que vol visibilitzar que cal més presència femenina en els espais públics destinats a la pràctica de l’esport.

Una iniciativa intergeneracional i multicultural

Adelaida Santiró, del Casal Josep Trueta, assegura que ha participat en l’elaboració d’aquest mural perquè vol “que totes les dones tinguin els mateixos drets, siguin de la nacionalitat que siguin”. “Quan jo era petita, les dones no podien fer esport al carrer”, lamenta la Margarita Medina, del mateix casal. De fet, recorda que només podia jugar a bàsquet a l’Escola Milà i Fontanals, però no pas al carrer.

Des del Centre Cívic Drassanes afegeixen que també volen generar un impacte en la infància, donat que les pistes estan en el pas d’un camí escolar. “Mentre pintàvem van passar molts nens que ens deien: ‘esteu pintant la nostra pista'”, explica la Irene Garcia, responsable del centre, que subratlla la importància de traslladar-los el missatge que l’espai és per a tothom.