"Som estudiants, no clients" Amb aquest crit com a lema, s'han dirigit desenes d'estudiants de la Universitat de Barcelona fins la porta del Rectorat. Protesten contra la supressió de la segona convocatòria d'exàmens. Si finalment entra en vigor la mesura, els alumnes que suspenguin una assignatura no tindran una segona oportunitat i hauran de tornar a pagar-la el curs vinent. CARLOTA FREIXENET, portaveu dels estudiants "Pagant més del que estem pagant aquest any tenim dret només a fer un examen, en el qual ens juguem tot el curs". Els estudiants han tallat el trànsit de la Gran Via durant mitja hora. I els qui també han tallat el carrer, com cada dimecres, són els treballadors de l'Hospital Clínic per protestar contra les retallades en sanitat. Aquest cop hi han volgut donar un toc d'humor i s'han guarnit amb barrets portuguesos i clavells i han interpretat cançons rocieres (respira). Amb els mateixos lemes, gairebé un centenar de treballadors de l'Hospital de la Vall d'Hebron han tallat la ronda de Dalt durant 20 minuts. Però el matí encara reservava un altre tall de trànsit. L'han protagonitzat professors i estudiants de l'Insitut Icària que s'han manifestat pels carrers del centre. Aquestes tisores deixen clares les seves reivindicacions. Diuen no a les retallades del govern en educació.

Amb una manifestació congregada a la plaça de Catalunya que s’ha desplaçat fins a la plaça de Sant Jaume, la plantilla d’Alstom Transport ha reinvindicat que es mantinguin els acords signats i els llocs de treball a la fàbrica de Santa Perpètua de Mogoda. Els treballadors han demanat a l’Administració mesures per protegir la indústria ferroviària a Catalunya.

Contra les retallades educatives

En l’àmbit de l’ensenyament, professors, pares i alumnes de l’IES Icària han protagonitzat a les 11 h una asseguda contra les retallades en educació. Amb aquesta concentració, el centre protesta contra l’eliminació de places de mestres i l’increment de l’alumnat per al pròxim curs escolar.

180511icaria+

A les universitats, també hi ha hagut mobilitzacions. Els estudiants de diverses facultats de la UB s’han reunit aquest matí en assemblees i han entrat al rectorat de la plaça de la Universitat per lliurar un manifest. A banda de posicionar-se en contra de les retallades, els universitaris rebutgen l’eliminació de la segona convocatòria. Els estudiants demanen a la UB recuperar aquest dret, amb el qual poden examinar-se dos cops de cada assignatura pagant una única matrícula.

Un cop lliurat el manifest, una comitiva d’estudiants han tallat la Gran Via durant mitja hora, a l’altura de la plaça de la Universitat, i s’han dirigit cap a la plaça de Catalunya.

180511estudiants+

Les protestes dels hospitals

Per als hospitals, els dimecres són reivindicatius des que el Departament de Salut va anunciar les retallades del pressupost. A les 13 h, els facultatius de l’Hospital Vall d’Hebron (50 segons la Guàrdia Urbana, 200 segons els sindicats) han tallat el trànsit a la ronda de Dalt, després d’haver-se manifestat al llarg del matí davant de l’hospital, sobre el pont de la ronda. Uns 700 treballadors de l’Hospital de Bellvitge s’han manifestat a la C-31 tallant la circulació durant mitja hora a l’altura del centre sanitari. Avui també han sortit al carrer els treballadors de l’Hospital del Mar i els de Sant Pau.

El personal sanitari de l’Hospital Clínic s’ha concentrat al carrer de Villarroel a les 13 h, però des d’allà han organitzat una original manifestació pel carrer d’Aragó i la Gran Via fins a la plaça de Catalunya. Una cinquantena de treballadors del Clínic han fet una marxa “rociera”, transportant una carrossa i entonant una versió de l’Ave María que, en lloc de cantar a la Mare de Déu del Rocío, s’adreçava al president Artur Mas per pregar que aturi les retallades.

L’acampada es vol fer sentir

La marxa “rociera” contra les retallades sanitàries ha estat rebuda amb eufòria a la plaça de Catalunya, on els activistes continuen acampats a la plaça de Catalunya en contra de la crisi econòmica i l’actuació dels polítics i hi han convocat una cassolada a les 19.30 h. Aquest matí la Federació d’Associacions de Veïns de Barcelona (FAVB) ha cridat la ciutadania a sumar-se a l’acampada i a participar de manera constructiva en les accions que s’estan organitzant.