Diverses entitats han organitzat aquest dimecres un acte d’homenatge a l’activista Arcadi Oliveres, mort el 6 d’abril després d’una llarga malaltia. L’esdeveniment s’ha celebrat a la Fabra i Coats amb l’objectiu de posar en relleu “la repercussió i influència del discurs d’Arcadi Oliveres perquè la cultura de la pau, la defensa dels drets humans, la justícia global i la solidaritat s’hagin estès per tot Catalunya“, segons han destacat els organitzadors.

L’homenatge l’ha convocat UniPau, Justícia i Pau, Fundipau i el Centre Delàs d’Estudis per la Pau. Durant l’acte, familiars, amics i companys del moviment per la pau d’Arcadi Oliveres han dedicat unes paraules de record en una sala plena de gom a gom i amb les localitats exhaurides.

L’acte ha estat conduït per la periodista Montse Santolino i hi han intervingut amics internacionals d’Arcadi Oliveres a través de la projecció de diferents vídeos, com Chico Withaker, Colin Archer i Adolfo Pérez Esquivel. A l’homenatge també s’han sentit les paraules de Federico Mayor Zaragoza, Gemma Xarles i Iolanda Fresnillo. L’actuació musical ha anat a càrrec de Ricart Renart i Alzy Kim.

Un activista que “ha deixat petjada”

“Arcadi era clarament contrari a l’economia capitalista que en aquests moments lidera el món i que fa que molts dels empobrits no puguin sortir de la situació de carestia en què es troben”, ha remarcat Pere Ortega, president honorífic del Centre Delàs d’Estudis per la Pau. Molts companys recorden una de les màximes de l’activista que sempre havia defensat que un altre món és possible. “Aquesta petjada de l’Arcadi ha estat molt profunda, sobretot en la societat catalana, i el seu mestratge quedarà i perdurarà, esperem, durant molts anys”.

Arcadi Oliveres ha estat protagonista de nombrosos homenatges des de la seva mort fa set mesos. A mitjans d’octubre diverses organitzacions van recordar-lo durant el segon Congrés Mundial per la Pau a Barcelona. El govern de Catalunya també va acordar concedir a l’economista la Medalla d’Or a títol pòstum.