El dispositiu dels Mossos d’Esquadra per desarticular una organització especialitzada en encastaments en empreses del sector audiovisual i informàtic ha acabat amb 11 persones detingudes.

La policia ha començat l’operació a les sis del matí i ha fet vuit entrades a domicilis de Barcelona i Badalona. Un d’aquests escorcolls ha estat al carrer de Pau Piferrer, número 60, de Badalona. El cos policial ha explicat que la investigació continua oberta i sota secret d’actuacions. Els Mossos d’Esquadra han detallat que el grup està implicat en almenys 28 encastaments.

Els robatoris per encastament, una tècnica habitual

Justament, el 24 de desembre es va produir un robatori amb el mètode de l’encastament en una botiga de telefonia i electrònica del carrer de la Creu Coberta, a Hostafrancs. Els autors van encastar un vehicle a l’entrada de l’establiment i van fugir amb un altre cotxe. Setmanes abans, el 5 de novembre, un grup de lladres també va robar amb aquest mètode en una botiga de fotografia de la ronda de la Universitat i es va endur 100.000 € en càmeres.

Al marge de les botigues d’electrònica, l’encastament també s’ha fet servir diverses vegades per robar a botigues de luxe del passeig de Gràcia. L‘últim es va produir fa una setmana.