La plaça de Catalunya és tradicionalment un dels punts neuràlgics de la revetlla i per això s'hi reforçarà la vigilància per evitar-hi la venda ambulant de begudes alcohòliques i de material pirotècnic no autoritzat. Un dispositiu que s'estendrà a la Rambla i a la zona de platges. El litoral barceloní és l'altre escenari emblemàtic de celebració de la nit de Sant Joan. Els banyistes cediran d'aquí unes hores l'espai per recuperar-lo demà al matí després que les brigades de neteja ho deixin tot a punt. Un escenari al qual serà millor accedir en transport públic, perquè des de primera hora del matí està prohibit l'estacionament a bona part de l'avinguda del Litoral. Tampoc no funcionaran les estacions de Bicing d'aquesta zona. En canvi, el metro, el Trambaix i les línies urbanes dels Ferrocarrils estaran operatius durant tota la nit. Per garantir la mobilitat i la seguretat viària la Guàrdia Urbana es reforçarà amb 210 nous agents, que faran controls de droga i alcohol als punts de més afluència. El dispositiu de seguretat també controlarà la celebració de festes i fogueres no autoritzades. A la plaça dels Jardins d'Elx, a Sant Andreu, un dels 15 punts amb autorització, ja ho té tot a punt per a la revetlla. La caseta dels petards ha fet les últimes vendes i la canalla practica per no tenir ensurts a la nit. 120 bombers atendran les incidències que hi puguin haver.

Transport públic durant tota la nit

El metro funcionarà 45 hores sense interrupció, des de les cinc de la matinada de dijous, 23 de juny, fins a les dues de la matinada del dia 25. El tramvia i les línies urbanes dels Ferrocarrils de la Generalitat també funcionaran durant tota la nit del 23 de juny. A banda, les línies de ferrocarrils que van a Terrassa, Sabadell i Molí Nou estaran obertes. Pel que fa al Bicing, es tancaran 35 estacions de manera preventiva. Són les més properes a les zones de màxima afluència de públic, com el passeig Marítim, la plaça de Pau Vila o, al centre, la plaça dels Àngels.

Més patrullatge al centre i les platges

El cos de bombers s’ha reforçat amb 120 efectius per donar cobertura a totes les incidències que puguin sorgir. A més, la Guàrdia Urbana reforçarà la presència als carrers, especialment a la zona cèntrica (pl. Catalunya i la Rambla), així com a les platges. En total, avui s’incorporaran a la feina 210 agents nous que, a més de controlar el trànsit, s’encarregaran de combatre les festes il·legals, els actes incívics i la venda ambulant.

220611stjoan2+

Els controls preventius d’alcoholèmia s’efectuaran al llarg de tota la nit i es concentraran especialment a les vies d’accés i sortida de la ciutat, a l’entorn de les platges i en les proximitats de zones amb més concentració de públic als barris i al centre.

A les platges, la festa s’allargarà fins a les 6 de la matinada, quan es desallotjaran per permetre-hi l’entrada d’uns 300 operaris de neteja. Abans, però, hi haurà restriccions d’estacionament a la zona litoral. També s’evitarà l’aparcament de vehicles als llocs on hi hagi fogueres autoritzades.