Tot i que no és la carretera més transitada de Catalunya, de mitjana s’hi produeixen cinc accidents amb morts o ferits greus a l’any. És per això que durant la matinada de dissabte s’han fet controls policials conjunts entre la Guàrdia Urbana, els Mossos d’Esquadra i la policia de Sant Cugat. Es tracta d’un dispositiu que es muntarà un cop al mes. Segons els agents, és una via perillosa sobretot per les corbes i l’elevat trànsit de motos que hi ha.

Francesc Márquez, inspector de la Guàrdia Urbana, explica que la intenció dels controls policials conjunts és reduir la sinistralitat de l’Arrabassada i vetllar per la seguretat de conductors i veïns. “De totes maneres, és una carretera en què sempre hi ha hagut conductes incíviques; ja coneixem la dinàmica des de fa molt de temps”, afegeix. De fet, assenyala que les característiques d’aquesta via la converteixen en un punt atractiu per als amants de la velocitat.

Fins la una de la matinada s’han realitzat controls de conducció sota els efectes de l’alcohol o altres substàncies, també controls de velocitat i de documentació. El dispositiu conjunt ha efectuat 107 proves d’alcoholèmia: deu han estat positives i, d’aquesta desena, dues, penals. Pel que fa als drogotests, se n’han realitzat sis, cinc dels quals amb resultat positiu. També s’ha fet un atestat per manca de permís de circulació.