Les discoteques del Grup Arena han tancat temporalment dos dels locals que tenen en actiu a Barcelona, l’Arenas Classic i el Safari Disco Club. En un comunicat asseguren que han decidit tancar per la “impossibilitat” de garantir, amb l’actual normativa de l’oci nocturn, “un espai d’oci segur” tant per als clients com per als treballadors. De fet, la patronal FECASARM ha denunciat amb insitència que les actuals mesures no es poden complir i que cal implementar el test previ per poder-hi entrar.

Tancats “de forma preventiva i responsable”

El Grup Arena argumenta que davant “la situació d’alerta generada”, ha optat per actuar de “forma preventiva i responsable“. Justament aquests últims dies han circulat imatges de discoteques amb gent sense mascareta ni distància i bevent a la pista de ball. Per tot plegat, el Grup Arena vol esperar que s’implementin mesures “més eficaces”, com les que Salut ha provat en algunes sales i localitats, com ara la Sala Apolo o del Palau Sant Jordi. Una altra opció, asseguren, és esperar que “la situació s’estabilitzi” amb l’avenç del pla de vacunació. Algunes sales de concerts, com Razzmatazz, també han decidit no obrir amb les mesures actuals.

Les dues discoteques que tanquen -Arena Classic, del carrer de la Diputació, i Safari Disco Club, del carrer de Tarragona-, tornaran els diners de les entrades venudes amb anticipació o bé oferiran la possibilitat de mantenir-les per “properes dates”.

La Sala Tango va tancar al novembre definitivament

Fa uns mesos, el novembre del 2020, el Grup Arena va anunciar el tancament de la Sala Tango, un espai emblemàtic de l’oci nocturn a Barcelona. Després d’estar vuit mesos sense poder obrir per la pandèmia, la discoteca va abaixar definitivament la persiana després de 36 anys, al no haver pogut arribar a un acord amb la propietat sobre el lloguer.