No és la primera proposta que es posa sobre la taula, però sembla que aquesta podria tirar endavant. Un grup de directius de l'Hospital Dos de Maig ha presentat un projecte per comprar l'immoble, propietat de la Creu Roja. Ho farien mitjançant un crèdit de 25 milions d'euros amb l'Institut Català de Finances. La proposta de compra va més enllà de l'edifici de l'Hospital. Inclouria també l'aparcament i els centres d'atenció primària que en depenen, l'àrea bàsica Gaudí i l'àrea bàsica Sagrada Família. D'aquesta manera, es garantiria tant la continuïtat del centre com el lloc de feina dels 400 treballadors que té. Tot i això, però, el Comitè d'Empresa assegura que encara no han rebut la proposta per escrit. Per això, tot i que les negociacios s'han aturat fins al mes de setembre, els treballadors asseguren que continuaran les mobilitzacions, encara que a un ritme menor. A la porta, hi dormiran només una desena de persones, però les cassolades setmanals es mantindran. Des de la Conselleria de Salut, que haurà de donar-hi el vist-i-plau, veuen amb bons ulls una operació que mantindria l'activitat sanitària al centre durant almenys 10 anys.

La compra de l’hospital és una més de les propostes que s’han fet des que, fa un mes, la Generalitat va anunciar el tancament del centre. Abans, s’havien presentat altres idees com una fòrmula cooperativa o l’entrada d’un grup inversor però no van arribar d’arrelar. Aquesta nova proposta es faria mitjançant un crèdit de 25 milions d’euros a l’Institut Català de Finances. Els diners permetrien comprar l’equipament, propietat de la Creu Roja,  i assumir-ne la gestió, actualment en mans del Consorci Sanitari Integral.

Es manté la protesta

D’altra banda, els treballadors de l’hospital continuen protestant a les portes del centre. Van començar fa un mes, quan es va anunciar el tancament, i afirmen que no s’aturen “per vacances”. En un comunitat, el personal anuncia que mantindrà l’acampada a les portes de l’hospital i faran una cassolada tots els dimecres a les 13 h, conjuntament amb els treballadors de l’Hospital de Sant Pau. En la nota, es mostren també esperançats amb les negociacions que s’estan duent a terme per aturar el tancament del centre, que compta amb uns 400 treballadors.