El portaveu d’USTEC-STEs plega per discrepàncies internes dins l’organització sindical. Font ha comunicat que dimiteix per desavinences amb la “línia sindical i les decisions preses”.  En els últims mesos, el principal sindicat educatiu ha estat molt crític amb el pla de reobertura de les escoles durant la crisi del coronavirus. 

Font, critic amb la reobertura d’escoles

Amb l’esclat de la crisi de la covid al març, Font va reclamar el tancament de les escoles. I quan els centres van reobrir al setembre, com a portaveu, va alertar amb duresa dels riscos per als professors de la reobertura dels centres i va considerar que les escoles actuarien com a amplificadores de la pandèmia. Des del sindicat, Font ha denunciat, en nombroses ocasions, les elevades ràtios als centres educatius i la manca de professorat i recursos per fer front a la pandèmia.

Malgrat totes les crítiques al conseller Josep Bargalló, al capdavant del Departament d’Educació, USTEC no va sumar-se a la vaga educativa convocada per CGT i el Sindicat Professors de Secundària (SPS) del 9 i 15 d’octubre per denunciar la gestió del govern en la reobertura de les escoles. En aquell moment, el sindicat va considerar precipitada la convocatòria de vaga i no va sumar-s’hi.

En les darreres setmanes, Xavier Díez havia actuat com a portaveu i s’espera que continuï fent-ho en espera del relleu definitiu de Font  dins l’organització.