Les baranes dels Jardins de la Rambla de Sants van començar a desaparèixer de manera sobtada i continuada fa cinc mesos, però fins ara l’Ajuntament de Barcelona no ha pogut reemplaçar-les. El consistori admet que es va tractar d’un robatori massiu que encara s’està investigant. Tot i que el districte de Sants-Montjuïc va anunciar al juliol que les baranes robades se substituirien, de moment, no s’han pogut comprar peces noves perquè està costant molt trobar el mateix model al mercat.

Segons el regidor de Sants-Montjuïc, Marc Serra, l’Ajuntament té dificultats amb el subministrament i distribució de les baranes. Fonts municipals van explicar a betevé a l’estiu que les peces robades, que eren dacer inoxidable, se substituirien per unes altres d‘acer galvanitzat, de menys valor al mercat de segona mà. Les brigades municipals havien començat a soldar les baranes que encara hi havia a la rambla, per tal de fixar-les millor i evitar la possibilitat de ser sostretes. Quatre mesos més tard, els passamans no s’han pogut reemplaçar.

La Guàrdia Urbana i Mossos continuen investigant el robatori massiu de les baranes”
Marc Serra, regidor de Sants-Montjuïc

Serra ha aprofitat el Consell de Barri de Sants per explicar als veïns que la Guàrdia Urbana i els Mossos d’Esquadra continuen investigant el robatori massiu de les baranes. El regidor ha aprofitat també la trobada per explicar l’inici imminent de les obres de millora dels Jardins de la Rambla de Sants. Els treballs han de servir per arreglar els parterres i les zones enjardinades del passeig així com traslladar les zones d’estada, que han generat tantes queixes per soroll i incivisme.