La il·luminació d’edificis forma part de la campanya “Barcelona dóna la cara per la sida”, que des de fa cinc anys impulsa la Fundació Lluita contra la Sida amb el suport de l’Ajuntament de Barcelona.

Entre les 18 h i les 00 h de l’1 de desembre, Barcelona tenyirà de vermell els seus edificis i monuments més emblemàtics i es convertirà, un any més, en la ciutat del món on s’il·luminen més edificis per aquesta causa. En total hi participaran 32 espais: Torre Agbar, Sagrada Família, MACBA, Casa Batlló, El Palauet, Palau de la Música Catalana, TNC, Gran Via 2, Pedralbes Centre, L’Auditori, Hotel Majestic, Hotel W, Hotel Claris, Hotel Room Mate, CC Glòries, CC Arenas, CosmoCaixa, CaixaForum, El Molino, Poble Espanyol, Teatre Lliure, El Liceu, Fundació Suñol, Ajuntament de Barcelona, Font de la Cruïlla amb Passeig de Gràcia, Font Màgica de Montjuïc, Arc de Triomf, Palau de la Virreina, Les Tres Creus del Parc Güell, Palau Macaya, l’Hospital de Sant Pau i L’Antiga Fàbrica d’Estrella Damm.

Els actes de l’1 de desembre

A més, a primera hora del matí es durà a terme, simultàniament als balcons de l’Ajuntament de Barcelona i de la Generalitat de Catalunya, a la plaça Sant Jaume, el desplegament de les seccions del Tapís del Memorial de la Sida.

Enguany, les entitats que treballen en la prevenció de la sida, juntament amb les institucions, han subscrit un manifest que, sota el títol “Seguim fent camí en la lluita contra la sida”, vol fer èmfasi en la importància de continuar treballant en l’abordatge d’aquesta malaltia i en els missatges per a la seva prevenció.

Campanya a les Xarxes Socials

A banda de la il·luminació dels edificis i de la Gala Sida Barcelona, celebrada dilluns passat, la campanya “Barcelona dóna la cara per la sida” també inclou una acció de conscienciació ciutadana a les xarxes socials: “Som lluitadors contra la sida”. La campanya té com a objectiu donar visibilitat al VIH/sida i inspirar a altres persones perquè segueixin lluitant: tothom qui vulgui pot explicar a la pàgina de Facebook de la Fundació quina és la seva lluita contra la malaltia.