Mayte Alfaro va estudiar psicologia. Per això, ella mateixa es va adonar que tenia símptomes de depressió “de manual”. “Vaig pensar que ho podria resoldre jo mateixa i no vaig acudir a cap professional”, lamenta. Amb motiu del Dia Mundial de la Salut Mental, la Mayte ens explica la importància de la connexió entre terapeuta i pacient.

D’una banda, el fet d’haver estudiat psicologia li va permetre detectar els símptomes de la depressió però, de l’altra, la va portar a creure que tenia les eines suficients per sortir-se’n tota sola. Ara, amb perspectiva, conclou que “no pots ser pacient de tu mateixa”.

Després de pensar en el suïcidi, la Mayte va acudir al CAP i, allà, la van derivar al psiquiatre. Com a aspectes positius, la Mayte destaca el fet que el terapeuta atengui al mateix ambulatori perquè enmig de la depressió “encara tens forces per arribar-hi”. Però a l’altre costat de la balança hi posa els canvis sobtats de psiquiatre, “no t’ajuden gens, costa molt tornar a començar”. “El terapeuta i el pacient han de tenir una connexió molt forta”, afirma.

[vc_section][vc_row][vc_column][vc_text_separator title=”Més testimonis” color=”black”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_row_inner][vc_column_inner width=”1/3″][card btv_post_id=”469385″ btv_term_id=””][/vc_column_inner][vc_column_inner width=”1/3″][card btv_post_id=”470376″ btv_term_id=””][/vc_column_inner][vc_column_inner width=”1/3″][card btv_post_id=”470788″ btv_term_id=””][/vc_column_inner][/vc_row_inner][/vc_column][/vc_row][/vc_section][vc_row][vc_column][vc_separator color=”black”][/vc_column][/vc_row]