ENRIC CANET, director de Relacions Ciutadanes del Casal dels Infants "Quan parlem de pobresa infantil, com que és una barreja molt important de molts factors, no millora perquè no tenim els nens com a centre de la nostra agenda política i social."

Més de 400 nens de dues escoles de la ciutat i un esplai del barri del Clot s’han trobat a les 14 h a la plaça de les Glòries per reivindicar el dret a jugar i a divertir-se, el dret al lleure. Ha estat un acte organitzat per la Fundació Catalana de l’Esplai amb el lema “#DretalLleure”.

Un altre dels actes destacats que s’han celebrat a Barcelona ha estat a l’estació de metro d’Universitat. Allà, Transports Metropolitans de Barcelona, juntament amb Unicef Catalunya i el Casal dels Infants, han organitzat un acte festiu per als nens. Han repassat quins són els drets dels infants, com el dret a la no-violència, a la salut o a l’educació. Han ballat al vestíbul de l’estació del metro amb la música del grup musical Xiula.

El director de Relacions Ciutadanes del Casal dels Infants, Enric Canet, ha dit que aquesta jornada internacional ha de servir per posar l’atenció als més petits en la primera plana de l’agenda política.

A Barcelona, una de cada quatre llars amb nens no arriba a final de mes, i un 13 % de les llars amb nens pateixen de pobresa energètica. A Catalunya les dades tampoc no són gaire millors, el 30 % dels infants viuen en la pobresa.