MONTSERRAT SOLEY, presidenta Associació de Diabètics de Catalunya "Hi ha molta gent que la té, i també hi ha gent que la té i no ho sap. Normalment aquests dies fem molts controls de glicèmia, que amb tres segons se sap si el resultat és normal o no normal, per així conscienciar que la gent s'ha de fer controls periòdics".

L’Associació de Diabètics de Catalunya, juntament amb altres entitats sanitàries, han volgut aprofitar el Dia Mundial de la Diabetis per promocionar la campanya “Una alimentació saludable comença amb l’esmorzar” al Mercat de la Concepció.

L’Enquesta de salut de Catalunya de 2013 indica que el 47,3% de la població de tres anys esmorza saludablement, abans de sortir de casa i a mig matí. A mesura que els grups són de més edat, però, el percentatge de població que esmorza dues vegades és menor, sobretot perquè s’abandona l’hàbit d’esmorzar a mig matí.

La mateixa enquesta mostra que l’11,7% de la població general fa una ingesta diària de cinc racions de fruita i/o verdura. El percentatge de població que menja diàriament aquestes racions augmenta a mesura que els grups són de més edat i és major en les dones en tots el grups d’edat, llevat del grup de zero a 14 anys.

A Catalunya, el nombre estimat de persones amb diabetis està al voltant de 500.000, segons dades del ESCA de 2011.