Practicar esports en equip o jocs de coordinació són una bona manera de guanyar confiança en un mateix i fomentar la diversitat. Aquest és un dels objectius que persegueix la festa Connecta't al blau', que pretén sensibilitzar i fer participar tothom en un entorn lúdic. EMMA LEACH, presidenta de l'Associació Aprenem "Que vegin que a les famílies amb un component que té TEA tot passa amb normalitat i el coneixement fa que tot surti més fàcil." El Xavier ha vingut amb els seus fills. Creu que els nens són inclusius per naturalesa i que som els adults els que els contagiem amb els nostres prejudicis. XAVIER VIDAL "La problemàtica no són els nens, només els hem de deixar com són, només necessitem recolzament perquè aquesta convivència no s'espatlli." ERIC "No tenen unes necessitats especials només es com entenen les coses ells." Altres famílies, com la Laura i el seu fill Jordi, es troben amb el rebuig a l'escola i, fins i tot, dins la pràctica d'activitats esportives. LAURA PUIG "Els monitors no comprenen tota la problemàtica de l'autisme, era molt dificil que entengués les normes i la dinàmica del joc i el vam haver d'esborrar." L'Associació Aprenem treballa des de fa anys perquè no es donin situacions com aquestes, que vulneren els drets de les persones amb autisme. L'associació Aprenem vol marcar una altra data al calendari, serà el vuit de maig amb el correblau una cursa que vol normalitzar i sensibilitzar sobre l'autisme.

El litoral barceloní s’ha vestit més blau que mai amb la festa Connecta’t al Blau, una trobada solidària sobre l’autisme infantil. Hi han participat 14 equipaments de la ciutat amb activitats i tallers fins al migdia. Tots els recursos obtinguts es destinaran a la inclusió dels nens amb autisme.

Des de l’Associació Aprenem, entitat organitzadora de la festa, volen trencar els mites d’un trastorn que afecta un de cada 150 nens a Catalunya. La finalitat és reivindicar els drets d’aquestes persones i recaptar fons per ajudar-los. Per això, totes les activitats han tingut un preu d’entrada simbòlic que es destinarà a projectes d’inclusió de nens amb autisme.


La majoria dels equipaments que hi han participat estan relacionats amb el mar, però n’hi ha d’altres, com el Museu d’Història de Catalunya o el Zoo de Barcelona que també s’han adherit a la celebració. El ventall d’activitats és molt ampli i el centenar d’assistents han pogut triar entre fer activitats esportives, com hoquei o salt en tirolina, tallers marítims de vela o visites culturals. Es tracta d’una programació pensada per al públic familiar que ha culminat amb un final de festa a les instal·lacions de La Salle Barceloneta, on també s’ha fet un dinar popular.

El Dia Mundial de conscienciació sobre l’Autisme, que es va celebrar aquest dissabte, també ha estat motiu d’altres activitats. Una trentena d’edificis es van il·luminar de blau durant la nit, com la façana de l’Ajuntament, el Palau de la Virreina, l’Arc de Triomf o el Liceu. A més, el 8 de maig es farà una cursa solidària de 5 km al Parc de la Ciutadella.