Escolta aquesta notícia

Concentració de la Plataforma d’Entitats LGTBI de Catalunya i l’Observatori contra l’LGTBI-fòbia per denunciar els discursos d’odi contra el col·lectiu LGTBI en el marc del Dia Internacional contra l’LGTBI-fòbia, que se celebra aquest 17 de maig. Amb el lema “Aturem l’odi i el feixisme”, demanen polítiques públiques i una legislació més estricta que erradiqui els discursos d’odi contra el col·lectiu LGTBI.

En un acte al carrer del Comte Borrell, a Sant Antoni, han llegit un manifest en què han donat visibilitat a aquest tipus de discriminació. El psicòleg social i coordinador de l’Observatori contra l’LGTBI-fòbia, Cristian Carrer, ha remarcat: “Encara queda moltíssima feina per fer”. Ha posat especial èmfasi en la necessitat de reforçar polítiques públiques que posin el focus en la “prevenció i la detecció”.

Tercera causa de discriminació

Segons dades de l’Observatori de les Discriminacions de Barcelona, l’LGTBI-fòbia va ser el tercer motiu de discriminació a Barcelona el 2023, només al darrere dels motius de salut i racisme. En total, van registrar 205 casos de discriminació per aquesta causa. Aquest 2025, ja hi ha acumulades 125 incidències, un 22 % més que l’any passat durant el mateix període.

Creix la transfòbia

La gaifòbia segueix sent la principal causa de discriminació del col·lectiu LGTBI, però la transfòbia ja es troba frec a frec. Fins ara només s’han registrat dos casos menys, i les dones trans són les que estan de forma més habitual en el punt de mira. Molts dels casos són a la via pública, “però també hi ha un augment de l’assetjament laboral i escolar”, apunta Carrer.

Comparteix a: