Anna Bagó, psicòloga i experta en tartamudesa "La tartamudesa es una disfuncio de la parla que té un component genètic. hi ha factors cognitius i factors socials." "Ens hem de remuntar a la infantesa perquè es dona en els més petits i això a l'hora de l'adolescència es queden sense parlar acceptant el que diu el grup sense pode donar opinió. això marca a l'hora de poder triar carrera, professió." Josep Sansalvador, president de l'Associació de Tartamudesa de Catalunya "És un espai on les persones amb tartamudesa és el primer lloc on en poden parlar, del que els ha passat. ja que la majoria no ho han parlat mai."

La tartamudesa afecta l’1 per cent de la població mundial. Hi ha 70 milions de persones amb parla no fluïda al món, 75.000 a Catalunya. Una afectació que, segons els experts, si no es tracta o no es tracta a temps, té conseqüències importants en el desenvolupament de la persona. Des de la infantesa i fins a l’adolescència, quan les persones comparteixen experiències i creen opinions, que és just el moment en què els que pateixen tartamudesa deixen d’interactuar per vergonya. Fet que acaba perjudicant fins i tot en l’elecció d’un futur professional. A banda de logopedes i especialistes, també des de l’Associació de Tartamudesa de Catalunya fan una feina important: la d’oferir un espai per poder posar en comú el problema, que molt sovint s’amaga i no es tracta.

Un dels temes importants és la concienciació. Per això avui, un any més, se celebra el Dia Internacional de la Tartamudesa.