Nadó abandonat Sants-Badal

La Direcció General d’Atenció a la Infància i l’Adolescència (DGAIA) s’ha fet càrrec de la tutela del nadó desemparat i abandonat aquest dimarts al matí al barri de Sants-Badal. L’infant, de poc més d’un mes, continua lleu i en observació a l’Hospital Sant Joan de Déu. Un cop el personal sanitari li doni l’alta mèdica, la DGAIA li assignarà una família d’acollida d’urgència.

Fonts d’aquest organisme han explicat a betevé que s’ha engegat el protocol habitual per casos com aquest i la família ja està escollida. La criatura s’estarà a casa seva fins que no se li trobi una llar definitiva; ja sigui perquè es decideix donar-lo en adopció, perquè hi ha algun parent que se’n pot fer càrrec o bé perquè hi hagi una altra circumstància més adient. La família d’urgència l’acollirà el temps que sigui convenient.

La investigació dels Mossos continua en marxa

Pel que fa a la investigació policial, els Mossos d’Esquadra continuen la recerca dels responsables de l’abandonament del nadó: revisen càmeres de seguretat de la zona i busquen testimonis. El nen el van trobar dimarts un home i una veïna al carrer de Begur, molt a prop de la rambla de Badal, entre les sis i les set del matí. Era a l’interior d’una bossa de tela i embolcallat amb una manta.

Justament dimarts va ser una jornada de fred gèlid a Barcelona i, de fet, a la part alta de la ciutat fins i tot s’hi va veure nevar de manera testimonial. Les circumstàncies eren de risc per al menor i, per això, la policia catalana apunta que a l’autor o autors de l’abandonament també se’ls podria acusar d’homicidi en grau de temptativa.