Mossos d'Esquadra

Els Mossos d’Esquadra han detingut aquest cap de setmana vuit persones implicades en robatoris violents a la ciutat. Es tracta de cinc casos diferents que van tenir lloc entre dissabte 1 de maig a la tarda i diumenge 2 al vespre. Totes aquestes detencions s’emmarquen en el pla Tremall i els detinguts acumulen un centenar d’antecedents relacionats amb robatoris violents.

Cinc casos diferents

El primer dels cinc robatoris va ser el dia 1 cap a les cinc de la tarda. Dues persones havien agredit una dona a la Barceloneta per robar-li el telèfon mòbil i, en la fugida, van accedir a un domicili que tenia la porta oberta. La policia els va localitzar a l’interior del pis i els van detenir. Se’ls atribueix un robatori violent i un delicte d’entrada a habitatge aliè.

El segon fet es va produir ja de matinada a Horta-Guinardó. Allà, tres persones van amenaçar la víctima amb una ampolla trencada i li van prendre el telèfon mòbil i el rellotge. Els van poder detenir tots tres gràcies a un dispositiu de recerca que van establir conjuntament els Mossos d’Esquadra i la Guàrdia Urbana.

Ja diumenge, cap a les set de la tarda, una patrulla de paisà va localitzar dos multireincidents habituals al Raval que circulaven en patinet seguint un vehicle. Un d’ells va donar un cop al lateral del vehicle i quan el conductor va baixar a veure què havia passa, se li van llançar a sobre i li van prendre una cadena d’or. En aquest cas només van poder detenir un dels lladres i l’altre està identificat i pendent de ser detingut.

El mateix dia, poca estona després, els Mossos van fer un altra detenció al districte de Nou Barris. En aquest cas es tractava d’un robatori violent en grau de temptativa a una noia, a qui havien intentat prendre-li la motxilla.

Finalment, el cinquè cas va ser al districte de l’Eixample. La víctiva era una dona que va donar cinc euros a un pidolaire. Aquest va veure que la dona tenia més diners al moneder i va decidir seguir-la fins al domicili. Allà la va intimidar perquè li donés tot el que portava. L’aparició d’un repartidor de menjar a domicili i un mosso fora de servei van frustrar el delicte. L’home va ser detingut i li consten 18 antecedents.

Vuit detinguts més divendres

A banda, el dia abans, divendres 30 d’abril, els Mossos d’Esquadra havien detingut vuit persones més a la plaça d’Espanya en el marc d’un dispositiu contra multireincidents. Els motius de les detencions van ser diversos: quatre per ordres de detenció vigents, dos per delictes contra la salut pública, un per robatori amb força interior de vehicle a un pàrquing i un altre per un delicte de furt.