Agents dels Mossos d’Esquadra han detingut vuit lladres multireincidents -que acumulen un total de 154 antecedents– en diferents districtes de la ciutat i en tan sols dos dies (entre el 25 i el 26 de novembre). Els detinguts havien comès vuit robatoris i un delicte de receptació. De fet, el pla Tremall, que es va posar en marxa el mes de juny, treballa per neutralitzar l’acció d’aquestes persones que reiteradament cometen fets delictius. El jutge ha decretat l’ingrés a la presó de dos dels investigats.

Actuacions per tot Barcelona

En un dels casos, al districte de Sant Martí, agents de paisà van identificar un home -que portava tres bosses i es dirigia sota d’un pont on presumptament hi pretenia dormir- que duia 10 telèfons mòbils, dos radiocassets de cotxe, tres armes simulades, una defensa extensible i una maleta amb un televisor petit de cotxe.

També van detenir tres lladres per un robatori amb força a unes oficines de l’Eixample i per una temptativa de robatori de bicicletes. Al mateix districte, els agents van detenir un home “in fraganti” que acabava de cometre dos robatoris amb intimidació amb una navalla als responsables d’un forn de pa i un restaurant.

Al districte de Ciutat Vella, agents dels Grup de Delinqüència Urbana van detenir una persona que havia amenaçat el treballador d’un supermercat per robar-li una ampolla d’alcohol. També a Ciutat Vella, una patrulla de paisà va detenir dues persones que havien ruixat la víctima amb un esprai de defensa personal i li havien sostret 80 euros.

A la plaça de Catalunya, un jove de 20 anys va alertar la policia que una persona li acabava d’estirar del coll una cadena d’or. Diverses unitats policials el van localitzar i detenir.