Detinguts Mossos d'Esquadra

Els Mossos d’Esquadra i la Guàrdia Urbana han detingut 46 persones especialitzades a captar consumidors i indicar-los on podien comprar droga, coneguts com a “punters”. Les detencions s’han dut a terme durant quatre dispositius policials conjunts que s’han fet aquest darrer mes. La regidora del districte de Ciutat Vella, Gala Pin, ha valorat positivament l’operatiu conjunt i ha demanat més contundència al Departament d’Interior, a qui ha reclamat que la investigació de les associacions cannàbiques il·legals es faci per via penal.

Els detinguts contactaven al carrer amb persones, majoritàriament turistes. Els acompanyaven fins a associacions cannàbiques amb la pretensió que adquirissin droga aprofitant que aquestes persones desconeixen la legalitat vigent. Aquests locals no estan autoritzats a la venda de marihuana ni de cap altra substància estupefaent.

El darrer dispositiu va tenir lloc aquest divendres al vespre al voltant de la Rambla. El balanç dels quatre dispositius que s’han fet fins ara han acabat amb gairebé una cinquantena de detinguts.

35 associacions cannàbiques amb llicència al districte

Actualment a Ciutat Vella hi ha 35 associacions cannàbiques que disposen de llicència. D’aquestes 30 es troben en situació legal.

Des del 2015 s’han tancat 74 associacions cannàbiques que no tenien llicència municipal però que operaven al districte com a punts de consum i venda de marihuana i haixix.