Calculaven que, quan algú entra en un centre comercial, s'hi acostuma a estar unes dues hores, temps suficient per obrir un cotxe, robar les claus d'un habitatge, desplaçar-s'hi i sostreure'n els objectes de valor. Per això, els membres de la banda vigilaven les entrades d'aparcaments com aquest, de centres comercials de Barcelona i l'àrea metropolitana. Quan trobaven les claus d'un domicili a l'interior d'un cotxe, els presumptes lladres anotaven l'adreça que consta a la documentació del vehicle i marxaven del centre comercial. Segons les investigacions la banda no cometia robatoris amb violència. Abans d'entrar als domicilis trucaven al timbre per assegurar-se que no hi havia ningú. I mentre dos membres de l'organització robaven a l'interior de les cases, una tercera persona feia tasques que vigilància." Del robatori al cotxe, no en deixaven ni rastre. Per obrir-lo utilitzaven eines molt especialitzades, que segurament confeccionaven en algun taller. Això fa sospitar als mossos que poden haver-hi més persones implicades. EMILI MARTÍNEZ, intendent en cap de la Comissaria de Sant Martí "Són eines que no es compren a les ferreteries. Estan modificades i estan adaptades als panys de les portes dels cotxes." De moment s'han detingut tres homes que ja han ingressat a la presó. Se'ls imputen sis robatoris a vehicles i dos en domicili. En l'escorcoll als pisos de dos membres del grup es van localitzar diversos objectes robats, com joies, mòbils o ordinadors portàtils. No es descarta que estiguin implicats en més fets.
Agents de la comissaria de Sant Martí -districte que acumulava diverses denúncies per robatoris en habitatges- van haver de desplaçar-se fins a Manresa per detenir els sospitosos, tres individus de 29, 35 i 39 anys. Se’ls havia identificat després d’una investigació que va arrencar al desembre, quan l’augment de robatoris registrats seguia sempre un mateix “modus operandi”: el grup delictiu aprofitava que les víctimes deixaven pertinences al cotxe mentre visitaven un centre comercial, per forçar-ne l’entrada i endur-s’hi, si les trobaven, les claus del pis. De la documentació del vehicle n’obtenien l’adreça dels propietaris.
Els lladres utilitzaven un sistema que els permetia obrir el cotxe sense malmetre’l ni deixar-hi rastre, de manera que molts cops els propietaris no s’adonaven de res fins al cap de molta estona, quan arribaven a casa i veien que no tenien les claus.
El 4 de febrer agents que realitzaven tasques de vigilància van detectar un vehicle ocupat per persones que els van resultar sospitoses entrant a l’aparcament d’un centre comercial de la ciutat. Van seguir-lo fins a Manresa quan el vehicle va abandonar el lloc, i van arrestar els integrants de la banda just quan es disposaven a perpetrar un robatori.
Dels escorcolls als pisos dels detinguts se n’ha obtingut proves de tota mena, des de joies i telèfons presumptament sostrets fins a ordinadors portàtils. Tots tres ja han ingressat a presó. La investigació continua, no obstant, oberta perquè no es descarta que puguin estar relacionats amb altres robatoris a domicilis i en vehicles que els Mossos no havien encara resolt.