La nit de dijous van cometre tres atracaments a Santa Coloma de Gramenet, a dos forns de pa i a un bar, utilitzant dues furgonetes robades anteriorment. Els tres homes van tornar a actuar dilluns següent al districte de Sant Martí i a Badalona, amb diverses estrebades i atracaments, amb un altre vehicle que posteriorment va aparèixer cremat. Els detinguts van arribar a sostreure un altre vehicle i, amb aquest, van atracar a una farmàcia de Nou Barris i a un altre bar de Badalona. En dues ocasions van estar a punt d’atropellar diversos vianants mentre fugien d’haver fet una estrebada.

Seguint el seu mètode, l’endemà van robar un altre vehicle a Montcada i Reixac amb el qual van cometre un robatori violent a un taxista al barri de Sant Andreu i un altre a un camioner que circulava per la C-17. La banda va tornar a actuar el dimecres, també a Sant Martí. Intimidaven les víctimes, amb un ganivet o una xeringa i, en cas de resistència, no dubtaven a colpejar-les.
La coordinació entre unitats policials ha permès identificar-los i detenir-los, dos dels individus dijous i el tercer divendres. Una  patrulla els va detectar mentre feien un control destinat, precisament, a enxampar-los. El vehicle no es va aturar, però els Mossos d’Esquadra van acabar detenint-los al barri de Sant Andreu.
Als tres homes se’ls vincula amb la sostracció de fins a set vehicles, a part de tota la llista de robatoris i estrebades. Tot i això, els agents treballen encara per esclarir si són els autors d’una desena de fets delictius més. Es té en compte la possibilitat de la participació d’alguna altra persona en els actes i no es descarten més detencions. Dos d’ells han quedat en llibertat mentre que el tercer ha entrat a presó.