detinguts supremacisme blanc metro barcelona

Els Mossos d’Esquadra han detingut dos homes, de 32 i 33 anys, per increpar i insultar per motius xenòfobs les persones d’origen estranger que viatjaven al metro. Els fets van passar el 16 d’abril quan, segons la policia catalana, els detinguts haurien seleccionat les víctimes per motiu d’origen o ètnia, i les haurien insultat i menyspreat dins del vagó i en presència de la resta d’usuaris.

Un vigilant de seguretat va intervenir i també va ser agredit pels autors. Expliquen els Mossos que el van llançar a terra d’una forta empenta, mentre que un d’ells l’intentava escanyar amb les mans. També va rebre insults per part dels agressors per la seva condició d’estranger.

No es descarta que hi hagi més víctimes

El vigilant de seguretat va posar els fets en coneixement dels cossos de seguretat, que han identificat els dos autors. També han detectat una vinculació ideològica amb moviments extremistes supremacistes d’ultradreta violenta. L’11 de juny van ser detinguts a Barcelona i han passat a disposició judicial aquest dimecres al matí. Per ara, la investigació ha permès localitzar dues víctimes, tot i que no es descarta que n’hi hagi més.