explosió Sants-Montjuïc

(EFE) Els Mossos d’Esquadra han detingut quatre persones acusades de perpetrar 13 robatoris amb força a comerços del districte d’Horta-Guinardó des de principi d’any. Els presumptes lladres acumulen un centenar de detencions i entraven a supermercats, fleques, perruqueries, restaurants o cafeteries, als quals accedien de matinada, forçant les persianes del local, per emportar-se diners en efectiu de la caixa registradora, a més de telèfons mòbils, càmeres o ordinadors.

Segons ha informat la policia catalana, les detencions dels suposats lladres, que tenen entre 22 i 42 anys, s’emmarquen en el pla Tremall que els Mossos d’Esquadra van posar en marxa per combatre la multireincidència delictiva.

L’onada d’assalts amb força havia causat inquietud entre els comerciants del districte d’Horta-Guinardó, no només per les quantitats robades sinó pels danys que els lladres provocaven als seus establiments, cosa que els impedia obrir-los al públic els dies posteriors. Els suposats lladres van ser identificats gràcies a les gravacions de les càmeres de seguretat dels comerços i el patrullatge intensiu d’agents de paisà per la zona.

45 arrestos

Un dels quatre detinguts, de 34 anys, acumula 45 arrestos previs des de l’octubre del 2021 per fets similars i nou més des de principi d’any, en vuit dels casos per robatoris amb força.

Amb 22 anys, un altre dels detinguts té 21 antecedents: a finals del 2021 va ser arrestat per un furt, activitat delictiva que va anar en augment fins acabar perpetrant suposadament una vintena de robatoris amb força i delictes de danys.

El tercer dels suposats assaltants, de 42 anys, té 25 antecedents i 23 detencions en menys d’un any.

Segons sospiten els investigadors, els quatre detinguts destinaven els diners que obtenien dels robatoris a comprar droga i, després de consumir-la, dormien en locals ocupats o en vehicles abandonats. Els quatre detinguts han passat entre dijous i divendres a disposició del jutjat d’instrucció de guàrdia, que els va deixar en llibertat amb càrrecs.