Una de les investigacions, que els Mossos d’Esquadra han anomenat cas Perruca, va començar el mes de maig, quan un home va entrar disfressat amb gorra, ulleres i una perruca de color vermell en una entitat bancària de Barcelona i, amenaçant amb una arma de foc, va aconseguir emportar-se 600 euros en efectiu. Aquest mateix fet es va repetir en altres localitats, com ara Sant Andreu de la Barca o Ripollet, i en total l’home va sostreure en cinc atracaments 9.000 euros.

Una empremta dactilar aconseguida per la Policia Científica de la Regió Policial Metropolitana Sud dels Mossos d’Esquadra va permetre identificar l’autor dels robatoris, un home de 34 anys amb domicili a l’Hospitalet de Llobregat, que va ser detingut el 25 de juliol quan sortia del domicili després d’haver comès un altre atracament.

La segona investigació va començar el setembre de l’any passat arran d’un atracament en una entitat bancària de Sant Vicenç dels Horts. Un home va entrar en la sucursal i, després d’intimidar les víctimes amb una arma de foc, va aconseguir emportar-se un botí d’uns 1.200 euros. Aquest fet es va repetir fins a cinc cops més en altres localitats dels voltants i, en total, l’home va aconseguir robar 6.880 euros.

Des d’un primer moment, les investigacions van fer sospitar que els sis atracaments havien estat comesos per una mateixa persona, un veí de Martorell de 62 anys que tenia antecedents policials per fets similars des de finals de la dècada dels 90 fins a l’any 2001. Un cop es va identificar l’autor dels fets, a finals de juliol es va procedir a detenir-lo.

Un cop van declarar al jutjat, els dos homes van ingressar a presó.