Detinguts dos lladres

Els Mossos d’Esquadra han detingut dos homes, de 28 i 30 anys, als districtes de Nou Barris i d’Horta Guinardó, a qui atribueixen fins a sis robatoris violents en establiments comercials: tres botigues de telefonia (dues a Barcelona i una a Sant Boi de Llobregat), dos estancs (un a Gavà i l’altre a la ciutat) i un establiment de congelats de Sant Feliu de Llobregat.

Segons la policia, els suposats atracadors entraven a les botigues quan s’acostava l’hora de tancar. Un d’ells hi accedia amb guants per no deixar empremtes i s’ocultava el rostre amb un casc de motocicleta. Intimidava els dependents amb una arma de foc o ganivet i s’enduia la recaptació de la caixa enregistradora. A fora, normalment l’esperava l’altre lladre amb una motocicleta que havien sostret anteriorment per fugir ràpid. En alguns casos, l’atracament el perpetraven tots dos.

Es calcula que, entre els sis robatoris, van aconseguir un botí de prop de 7.000 euros, a més de diversos dispositius electrònics de telefonia mòbil d’última generació. En les detencions, la policia va poder recuperar les motocicletes suposadament sostretes.

S’han fet càrrec del cas els jutjats d’instrucció 33  i 24 de Barcelona, que els investiguen pels delictes de robatori amb violència, resistència i desobediència als agents de l’autoritat, i robatori i furt d’ús de vehicle. Un dels investigats ha ingressat en presó preventivament i l’altre està en llibertat amb càrrecs.